Kalasadama 4a (Rumbi 4), Tallinn · E-R 9-19 L 11-17 P 11-15
Et     Ru     En
Eesti     Русский     English

Apple Event 2023 - Uued iPhone 15 Mudelid & Watchid

Mobipunkt
13.09.2023   Toote tutvustused

Taas on käes kõigi Apple sõprade lemmik aeg, eile tutvustati uut iPhone 15 seeriat ning uut Apple Watch Series 9 ja Apple Watch Ultra 2 seadmeid. Vaatame mida uut on toodetel pakkuda!

iPhone

Sellel sügisel on saabumas neli uut seadet. Selle aasta mudeliteks on iPhone 15 & 15 Plus, iPhone 15 Pro & 15 Pro Max.

iPhone 15 & 15 Plus

 

Suurimaks uuenduseks on iPhone 15 ja iPhone 15 Plus puhul Dynamic Island, mis varasemalt oli vaid iPhone 14 Pro ja iPhone 14 Pro Max mudelitel. Dynamic Island võimaldab teavitusi saada diskreetsemal moel ning igal teavitusel on justkui uus hingamine. Uuel seadmel on viis värvi: Black, Green, Pink, Yellow ja Blue. Seadmetel on 3 mälumahu valiku võimalust: 128GB, 256GB, 512GB. Telefonid on varustatud A16 kiibiga, sama kiip on ka iPhone 14 Pro mudelites. Seadmel on pikem aku kestvus - kuni 20 tundi aktiivset kasutamist iPhone 15 mudelil ning kuni 26 tundi iPhone 15 Plus mudelil. 

Seadmel on täiustatud kaamera, nüüdsest lausa 48MP, mis varem oli saadaval vaid Pro mudelitel. Veel on lisatud kaamera rakendusse 2X telephoto, mis võimaldab mugavama fotode tegemise võimaluse.

Lisaks on nüüd kõigil iPhone 15 mudelitel USB-C laadimisvõimalus.

iPhone 15 hind alates (979€) ja iPhone 15 Plus hind alates (1129€).

iPhone 15 Pro & 15 Pro Max

 

iPhone 15 Pro ja 15 Pro Max said päris mitu uuendust. Esmalt välimus, korpus on Pro mudelitel titaaniumist, mis muudab telefoni ekstreemselt vastupidavaks kuid kergemaks kui eelnevad mudelid. Valikus on 4 värvi: Black Titanium, White Titanium, Blue Titanium ja Natural Titanium.

 iPhone 15 Pro ja 15 Pro Max-il on nüüd Action Button, mida tutvustati eelmisel aastal Apple Watch Ultraga. Nupul on palju erinevaid funktsioone, mis muudab telefoni kasutamise veelgi mugavamaks ja kiiremaks. Sarnaselt iPhone 14 Pro ja Pro Max mudelitele, on ka iPhone 15 Pro ja 15 Pro Max-il Always-On Display, millega on võimalik seadistada telefon selliselt, et seadme ekraan töötab kogu aeg.

Seadmel on nüüd ülivõimas A17Pro kiip, mis tagab telefoni võimsa kasutuse.

iPhone 15 Pro Max kaamera on täiustatud 5X telephotoga, mis sisuliselt tähendab telefoniga on võimalik teha sama häid lähivõtteid nagu profikaameraga. iPhone 15 Pro Max on nüüdsest saadaval alates 256GB. iPhone 15 Pro mälumaht algab endiselt 128GB-st. Loomulikult on telefonidel USB-C laadimisvõimalus.

iPhone 15 Pro hind alates (1239€) ja iPhone 15 Pro Max hind alates (1489€).

Apple Watch

Apple tutvustas ka uusi Apple Watch mudeleid: Watch Series 9 ning Watch Ultra 2.

Apple Watch Series 9

 

Series 9 kellad on välimuselt sama disainiga, mis Series 8 kellad. Uus mudel on saadaval viies värvis: Starlight, Midnight, Silver ja Product (RED) ja uue värvina lisandus Pink. Lisaks tavapärasele alumiiniumist kelladele on Series 9 saadaval ka roostevabast terasest, värvideks Silver, Graphite, Gold. Suurus on jäänud samaks, valikus on 41mm ja 45mm.

 

Uuendusena on Series 9 kellal Double-Tap funktsioon ehk kella funktsioone on võimalik kasutada ilma ekraani puutumata, nupu vajutamiseks tuleb lihtsalt kaks korda pöidlaga nimetissõrme vastu koputada. Lisaks on kellal uus S9 kiip, mis muudab Siri-le käskluste andmise veelgi kiiremaks.

 

Uue mudeli kella aku kestvus on kuni 18 tundi ning lisandunud on ka low-power mode, mille sisse lülitamisel on aku kestvus kuni 36 tundi.

Apple Watch Series 9 hind alates 449€. 


Apple Watch Ultra 2

 

Kes pole Apple Watch Ultraga tuttav siis siin on väike tutvustus eelmisest aastast. 

 

Apple Watch Ultra on midagi täiesti uut ning on Apple poolt disainitud nii vastupidavaks kui võimalik. Kell on mõeldud pigem ekstreemsportlastele, kella ekraani ja korpust on suurendatud, et ekstreemsetes oludes oleks võimalik kiiresti informatsiooni saada, korpus on tehtud titaaniumist. Kella ekraan on 49mm ning aku vastupidavus on kuni 36 tundi (low-power mode’s kuni 60 tundi). Kellal on samuti olemas Crash Detection ning seade on saadaval ainult GPS+ Cellular funktsiooniga. Kellale on lisatud kõlar, et enda asukohast võimalikult kiiresti märku anda. Seda kõike selleks, et ohuolukorras jõuaks abi nii kiirelt kui võimalik.

 

Sellel aastal on kellas uuem kiip, S9 ning lisatud Double Tap funktioon. Aku on uuel kellal low-power mode’s vastupidav kuni 72 tundi ning kella ekraan on heledam kui varem.

Apple Watch Ultra 2 hind alates 899€.


Keskkond

 

Sellel aastal on Apple väga palju rõhku pandud keskkonnasõbralikule tootmisele ning vanade toodete taaskasutusele. Tänu sellele on kõik uued kellad toodetud süsinikuneutraalselt. Uutele mudelitele pole enam saadaval nahast kaitsekestad, need on nüüd asendatud keskkonnasõbralikuma alternatiiviga. Kellarihmad on samuti toodetud taaskasutatud materjalidest. Apple plaanib olla täielikult süsinikuneutraalne aastaks 2030.







← Tagasi blogi esilehele



Veel põnevat lugemist



Parimad Apple Seadmed Algavaks Kooliaastaks!


Loe lähemalt ›

Mobipunkt
16.08.2023   Toote tutvustused


iMac - Täiuslik Kaaslane Kodukontorisse


Loe lähemalt ›

Mobipunkt
11.07.2023   Toote tutvustused
Toode on lisatud ostukorvi

Meie veebileht kasutab küpsiseid


Veebilehe paremaks toimimiseks palume teil lubada küpsiste kasutamine. Kasutame küpsiseid kasutajakogemuse parandamiseks, sisu ja reklaamide isikupärastamiseks, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumiseks ning liikluse analüüsimiseks. Loe lisaks meie privaatsuspoliitikast.

Ainult vajalikud