Kalasadama 4a (Rumbi 4), Tallinn · E-R 9-19 L 11-17 P 11-15
Et     Ru     En
Eesti     Русский     English

Millised ohud kaasnevad iPhone'i ostmisega eraisikutelt?

Mobipunkt
28.06.2018   Kasulikud artiklid-nipid
iphone, kasutatud iphone, iphone müük, kasutatud iphone müük, garantii kasutatud iphone, mobipunkt, iphone garantii,

Ilmselt on paljud mõelnud kasutatud telefoni ostmise peale, kuid kahtlema hakanud, kas see on ikkagi hea mõte. 
Ehkki on tore uskuda, et kõik inimesed on ilusad ja head, kaasneb eraisikult internetist ostes hulk ohte ning soovitud telefoni asemel võib saada katkise seadme või sootuks tühjade kätega jääda.  



Eraisik ei vastuta sinu telefoni edasise käekäigu eest
Ostes telefoni eraisikult võib esmapilgul paista, et kõik on korras just nii nagu kuulutuses lubatud oli, ent mitmed kahjustused võivad esialgu jääda märkamatuks ning ilmneda alles hiljem. Kui ostate telefoni eraisiku käest ja hiljem selgub, et see on saanud kahjustada või ei tööta nii nagu peaks, ei pruugi müüja teile müüdud seadme eest vastutada. Kuna tänapäeval on üsna populaarne osta hunnikutes asju kokku, et siis vaheltkasuga edasi müüa, ei pruugi müüja ise üldse teadlik olla seadmete seisukorrast või sellest, et tegemist on odava koopiaga mitte originaal seadmega. Kui tehingut tehes sellised asjaolud ilmsiks ei tule, siis ei vastuta ka müüa hiljem teie seadme eest. 

Pildid ja reaalsus -  Telefon ei pruugi kaugeltki vastata kuulutuse piltidele. Seega võib kenade piltide järgi tellitud telefoni postiga kätte saades oodata uut omanikku ees ebameeldiv üllatus – piltidel kena ja korralik telefon võib olla kahjustatud ja kriibitud. 

Internetist ostes võib ka juhtuda, et teie teed satuvad kokku ebaausa müüjaga. Selle vastu aitab kindlasti enne ülekande tegemist müüja kiire googeldamine ning veendumine, et tegu ei ole petisega. Tasub vältida ka kahtlustäratavaid kasutajaid nimedega "Hr Keegi". Vastasel juhul võib juhtuda, et raha sai küll üle kantud, kuid kaupa mitte kuskil. 

iphone, kasutatud iphone, iphone müük, kasutatud iphone müük, garantii kasutatud iphone, mobipunkt


Varastatud seade -  Käest-kätte müüdavate telefonide hulgas liigub kahjuks ka hulgaliselt varastatud seadmeid. Sina võid ju internetist endale meelepärase iPhone’i pildi järgi välja valida, kuid seadme kättesaamisel võib pahatihti esineda ootamatuseid, mida hiljem lahendada on keeruline kuna eraisikult telefoni ostes ei vormistatud ostu-müügilepingut. Kuna iPhone on nutikas seade, siis ei ole varastatud seadmega muud peale hakata kui see politseisse viia.








← Tagasi blogi esilehele



Veel põnevat lugemist

iphone nipid, iphone kompass, iphone taimer, mobipunkt, iphone lood, iphone jälgimine, iphone asukoha jälgimine

iPhone'i nipid, millest sa veel ei teadnud


Loe lähemalt ›

Mobipunkt
26.04.2018   Kasulikud artiklid-nipid
iphone, iphone ost, iphone vahetus, iphone müük, mobipunkt, apple, kasutatud iphone, uus iphone

Test: kus saab parima hinnaga vana telefoni uueks vahetada?

Tänapäeval ei ole ebatavaline, et telefonid vahetatakse üsna tihti välja. Tehnoloogia areneb ju nii kiiresti, turule tulevad aina uued j…
Loe lähemalt ›

Mobipunkt
26.06.2018   Kasulikud artiklid-nipid
Toode on lisatud ostukorvi

Meie veebileht kasutab küpsiseid


Veebilehe paremaks toimimiseks palume teil lubada küpsiste kasutamine. Kasutame küpsiseid kasutajakogemuse parandamiseks, sisu ja reklaamide isikupärastamiseks, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumiseks ning liikluse analüüsimiseks. Loe lisaks meie privaatsuspoliitikast.

Ainult vajalikud