Kalasadama 4a (Rumbi 4), Tallinn · E-R 9-19 L 11-17 P 11-15
Et     Ru     En
Eesti     Русский     English

Apple Pay - Mis see on?

Mobipunkt
30.08.2020   Toote tutvustused

Aega läks, aga asja sai! 2014. aastal väljastas Apple uue funktsiooni nimega Apple Pay mis nüüd 2020. aasta märtsist on kasutatav ka Eestis. Selle populaarsus tõuseb iga päev, mis peegeldub kasutajate igapäevasest juurdekasvust ning ettevõtetest ja pankadest mis seda enam ja enam toetavad. Seetõttu pühendame seekordse blogi Apple Pay’le ning räägime lähemalt mida see endast kujutab. 



Mis on Apple Pay? Kuidas seda kasutada?

Apple Pay on digitaalne ja kontaktivaba makselahendus, mis teeb kasutaja seadmest sisuliselt viipekaardi. Seda on võimalik kasutada seadmetega nagu iPhone (alates iPhone 6) ja Apple Watch (Alates Watch Series 1).

Makseteks on vaja kasutada Apple Walletit, mis on app iOS seadmetel, kuhu saab seadistada krediit- ja deebetkaardid selleks, et teha kontaktivaba oste kohvikutes, restoranides, riidepoodides, toidupoodides, sõites taksoga ja mujal. Vaata kuidas seadistada Apple Pay’d SIIT.

Kui Apple Pay on seadistatud, siis maksmine on juba väga mugav! Kõigepealt vajutad kaks korda home/power nuppu, siis valid tuvastamiseks kas Face ID, Touch ID või parooli ning lõpuks paigutad oma seadme vastu terminali ja oledki sooritanud makse. Nii lihtne see ongi!



Mis on Apple Pay eelis sularaha- ja kaardimaksete üle? On Apple Pay turvaline?

Apple Pay kasutajal ei ole vajalik kaasas kanda pangakaartide ja sularahaga täidetud rahakotti. Samuti ei ole vaja otsida välja täpset summat või meenutada oma kaardi parooli. iPhone või Apple Watch on üldjuhul alati käepärast ja kõik on palju lihtsam ja mugavam. 

Kui kaotad rahakoti, pead lootma leidija heasüdamlikkusele, et ta ei kuritarvitaks leitud sularaha, viipekaarti või kaardiandmeid. Turvalisus on Apple Pay makselahenduse juures esmasel kohal. Kui seade läheb kaduma, siis Apple Pay kasutamiseks on vaja igale inimesele omast Face ID, Touch ID või parooli ning kadumise korral saab igaks juhuks võib aktiveerida ‘’Lost Mode’’ ja kui see on aktiveeritud ei saa seni seadmega teha makseid. 

Mis puudutab makseid, siis Apple Pay’ga seotud deebet või krediitkaardiga makstes ei salvestata see täielikult kaardi numbrit ei Apple’i serverites või kliendi seadmes. Hoopis luuakse seadmekohane kontonumber, mis salvestatakse ja krüpteeritakse seadme Secure Elementi. Iga tehing autenditakse kordumatu turvakoodiga.

Kui tulla tagasi turvalisuse juurde, siis on Apple Pay’ga maksmine võrreldavalt hügieenilisem makselahendus kui seda teha käest kätte sularahaga või kirjutades PIN koodi terminalile. Aktuaalsete teemade kõrval on see suurepärane kontaktivaba makselahendus.

Mobipunkt soovitab Apple Pay’d!

Apple on ettevõte, mis on alati olnud kliendile orienteeritud ning nende märksõnadeks on tehnoloogiline innovatsioon, kvaliteet ja kasutajamugavus. Kõike seda tagab ka Apple Pay. Üleminek Apple Pay’le on väike samm. Kuid sellega tagad endale edaspidiseks mugavama, lihtsama ja turvalisema makselahenduse.



← Tagasi blogi esilehele



Veel põnevat lugemist



Mobipunkti esinduspood otsib uut tehnikut!

Ootame oma meeskonda särasilmset tehnikut, kes kiirgab positiivset energiat ja on täpne nobenäpp!…
Loe lähemalt ›

Mobipunkt
10.08.2020   Varia


Mobipunkti esinduspood otsib uut tehnikut!

Ootame oma meeskonda särasilmset tehnikut, kes kiirgab positiivset energiat ja on täpne nobenäpp!…
Loe lähemalt ›

Mobipunkt
10.08.2020   Varia
Toode on lisatud ostukorvi

Meie veebileht kasutab küpsiseid


Veebilehe paremaks toimimiseks palume teil lubada küpsiste kasutamine. Kasutame küpsiseid kasutajakogemuse parandamiseks, sisu ja reklaamide isikupärastamiseks, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumiseks ning liikluse analüüsimiseks. Loe lisaks meie privaatsuspoliitikast.

Ainult vajalikud