Kalasadama 4a (Rumbi 4), Tallinn · E-R 9-19 L 11-17 P 11-15
Et     Ru     En
Eesti     Русский     English

Meenutused esimesest iPhone'ist

Mobipunkt
2.07.2018   Ajalugu
iphone, esimene iphone, iphone hind

Üsna keeruline on meenutada aega, mil iPhone nutitelefonide turgu ei krooninud, kuigi tegelikult tuli esimene iPhone välja alles 2007. aastal. 
iPhone ei olnud küll esimene nutitelefon, küll aga oli see oma konkurentidest siiski sammuvõrra ees ning alustas tõelist mobiilirevolutsiooni. 
Hetk enne rahva sekka astumist kogus Jobs oma tiimi kokku ja ütles neile, et nad jätaks selle hetke meelde – see on hetk enne iPhone'i. Sest järgmisel hetkel kõik muutub.

Steve Jobs ei olnud ka Apple'i kiitmisega kitsi – tema sõnul oli niigi haruldane, et üks ettevõte ühe tootekategooria revolutsiooniliseks muudab. Apple võidutses kahes tootekategoorias – Maci arvutites ning muusikapleierites iPodiga. IPhone'iga rihtisid nad samuti tähtede poole.

Ta võttis maha kvaliatuuri ja nõelpliiatsi, mis tol ajal BlackBerryl, Motorolal ja Palmi nutitelefonidel populaarsed olid. Apple ise on öelnud: "iPhone on revolutsiooniline ning maagiline toode, mis on igast teisest mobiiltelefonist viis aastat ees." 

Esimene iPhone seadmenumbriga 1,1 oli 3,5-tollise ekraaniga, Wifi, Bluetoothi ja 2-megapikslise kaameraga. Ja mis veel tähtsam, olid iPhone'is mitmed mugavused, millega me nüüdseks harjunud oleme ja milleta ei saaks – näiteks et ekraan keerab end vastavalt sinu asendile pikuti või laiuti ning sensor reguleerib eredust. Ning sarnaselt Apple'i populaarse toote iPodiga ühildus see ka iTunesiga. 
Kuid sellel puudus GPS, harjumuspärane eemaldatav aku ega olnud SD-kaardi võimalust. 

Hinnast rääkides, maksis 4GB iPhone 499 dollarit ning 8GB mudel 599 dollarit. 

Muidugi ei anna esimest iPhone'i praegustega võrreldagi – Apple on teinud läbi meeletu arengu, aga tolleaegne iPhone oli tõepoolest midagi erakordset. 

← Tagasi blogi esilehele



Veel põnevat lugemist

meditatsioon, meditatsioon kodus, ise mediteerimine, kuidas mediteerida, mobipunkt, rahustav äpp

Lõõgastu meditatsiooniäppidega

Sessiaeg võib olla väga stressirikas ning abiks võib tulla paar meditatsiooniäppi, mis kohe taskust võtta.…
Loe lähemalt ›

Mobipunkt
26.04.2018   Kasulikud artiklid-nipid
iphone nipid, iphone kompass, iphone taimer, mobipunkt, iphone lood, iphone jälgimine, iphone asukoha jälgimine

iPhone'i nipid, millest sa veel ei teadnud


Loe lähemalt ›

Mobipunkt
26.04.2018   Kasulikud artiklid-nipid
Toode on lisatud ostukorvi

Meie veebileht kasutab küpsiseid


Veebilehe paremaks toimimiseks palume teil lubada küpsiste kasutamine. Kasutame küpsiseid kasutajakogemuse parandamiseks, sisu ja reklaamide isikupärastamiseks, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumiseks ning liikluse analüüsimiseks. Loe lisaks meie privaatsuspoliitikast.

Ainult vajalikud