Kalasadama 4a (Rumbi 4), Tallinn · E-R 9-19 L 11-17 P 11-15
Et     Ru     En
Eesti     Русский     English

Eesti 100. iPhone 10.

Mobipunkt
16.02.2018   Ajalugu
Mobipunkt iPhone Eestis esimene iphone eesti 100 iphone 10 iphone ajalugu apple

Veebruaris 100. juubelit tähistav Eesti on maailmas teada-tuntud IT-riik, kus sügaval metsaski saab Instagrami pilte üles laadida ja kus leiutati Skype.

Aga millal jõudis Eestisse esimene iPhone?

11 aastat tagasi, 2007. aastal esitles Steve Jobs uhkelt esimest iPhone’i. Üsna algelist äppideta ja 2 MP resolutsiooniga kaameraga telefoni ei anna küll hiljuti välja tulnud udupeene Phone X-iga (loe lähemalt telefonist siit) võrreldagi, kuid sellest sai üsna kiiresti üks maailma ihaldusväärseim telefon, mida müüdi aastaga üle 6 miljoni.
Kuid nagu ka parimaid Hollywoodi filme, pidi Eestis uut kultustoodet pikalt ootama ning Apple ka erilist lootust lähiaastatel väikeriikidele ei andnud. Euroopa riikides tulid need esialgu müügile vaid valitud riikides – Inglismaal, Prantsusmaal, Saksamaal, hiljem Iirimaal ja Austrias.
Küll aga on räägitud jutte, et poolsalaja müüdi hirmkalli hinna eest lahtilukustatud õunatelefone, mille taskust väljavõtmine oli uhkuseasi – olid kohe tehtud mees.

Õnneks ei pidanud Eesti kaua ootama, 2008. aasta suvel saabus meil lõpuks ametlikult müügile iPhone 3G. See suur sündmus toimus öövarjus Viru keskuses, kuhu kogunes kokku sadu inimesi. Täpselt südaööl avati müük. Esimene iPhone’i ostja, Eestimaa Apple’i ajalukku kirjutatud neiu nimega Marianne, juhatati lausa lavale ning temaga tehti pidulik intervjuu. Esimene ametlikult tehtud kõne Eestis ostetud iPhone’iga tehtigi just Marianne abikaasale.
Et ürituse pidulikkust rõhutada, mängisid muusikaviise DJ-d Paul Oja ja Critikal, Villu Veski ja Jason Virunurm ning Lätist oli isegi kohale kutsutud bänd Beat Retro Scratch.

Nüüd ei ole aga vaja Apple’i uusi tooteid kaua oodata, viimased mudelid on Eestisse jõudnud vaid hiljemalt nädal pärast seda kui need USA turule ilmusid.

Mobipunkt küll päris ikoonilisi esimesi mudeleid ei müü (kusjuures avamata pakendis esimese iPhone’i mudeli eest küsitakse lausa 15 000 dollarit!), küll aga leiavad retrosõbrad Mobipunkti kasutatud telefonide kaustast mudeli iPhone 4 vaid 89 euro eest (seadme leiad siit). Loomulikult on aga meie valikus uuemaid mudeleid.

Tähistamaks Eesti 100. juubelit on Mobipunktis veebruari lõpuni kasutatud iPhone’id, nii uuemad kui vanemad, -10% ja Macid -5% soodsamalt. Ostmisel kasuta sooduskoodi “AppleParty”. Soodustus lisandub veebilehel kuvatud hindadele.

Soovitame lugeda ka neid postitusi:
• Mobipunkti lemmikrakendused pere kõige noorematele
Apple Watch Series 3
iPhone 7 vs iPhone 8 - kumba osta?

← Tagasi blogi esilehele



Veel põnevat lugemist

Mobipunkt iPhone aku külmas iphone aku vahetus aku protsent väheneb külmaga

Miks iPhone külmas akut nii kiirelt kaotab ja kuidas seda vältida?

Õues on krõbe külm, seisad lumesajus bussipeatuses ja jäid napilt viimasele bussile hiljaks. Võtad taskust välja just laetud telefoni…
Loe lähemalt ›

Mobipunkt
28.02.2018   Varia
steve jobs mobipunkt apple iphone apple inc macbook imac apple watch iphone 8 iphone x ipod iphone 2g esimene iphone

Legendaarse Steve Jobsi säravaimad hetked

Täna, 5. oktoobril möödub kuus aastat legendaarse Steve Jobsi surmas. Jobs oli üks meie aja suurimad leiutajaid ja hinnatumaid ettevõtj…
Loe lähemalt ›

Mobipunkt
5.10.2017   Inimesed
Toode on lisatud ostukorvi

Meie veebileht kasutab küpsiseid


Veebilehe paremaks toimimiseks palume teil lubada küpsiste kasutamine. Kasutame küpsiseid kasutajakogemuse parandamiseks, sisu ja reklaamide isikupärastamiseks, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumiseks ning liikluse analüüsimiseks. Loe lisaks meie privaatsuspoliitikast.

Ainult vajalikud