Kalasadama 4a (Rumbi 4), Tallinn · E-R 9-19 L 11-17 P 11-15
Et     Ru     En
Eesti     Русский     English

iPhone'i, iPadi Back Up tegemine (varundamine)

Mobipunkt
21.08.2017   Kasulikud artiklid-nipid
iPhone ipad mobipunkt back-up back up backup apple icloud itunes varundamine tehaseseaded taastamine andmed

Vahel juhtub, et ettevaatlikkuse kiuste kukub siiski telefon maha, saab veekahjustuse või langeb varaste saagiks. Vahel ei ole asjad isegi nii traagilised, kuid telefoni vallutab üleöö mõni viirus või kaovad lihtsalt kõik andmed vale nupuvajutuse tagajärjel. Soovitame nendeks hetkedeks igaks juhuks valmis olla ja regulaarselt kõigile telefoni andmetele backup teha. Nii on ka ootamatuste korral elutähtsad andmed vaid nupuvajutuse kaugusel. 

iPhone’i saab varundada kahel moel: läbi iCloudi ja läbi iTunesi. Eriti mõistlik oleks teha back up’i ka mõlemasse kohta. Nii on kindel, et kui ka imekombel ühest kohast andmed hävima peaksid, on need teises kohas siiski alles.

Nii läbi iCloudi kui läbi iTunesi Back Upi tegemine on imelihtne ja tehtav vaid paari sammuga: 

Back Up läbi iCloud’i
1) Ühenda telefon WiFiga ja tee kindlaks, et jääd võrku kuni varundamise lõpuni
2) Mine seadetesse ja vajuta iCloudi ikoonile
3) Mine lõime iCloud Back Up ja vajuta Back Up Now
4) Oota, kuni varundamine on edukalt lõppenud. Seda saad kontrollida, kui lähed iCloud ->  Storage -> Manage Storage ja seejärel valid oma seadme. Varundamisefailid ilmuvad koos kuupäeva, kellaaja ja faili suurusega. 

Telefoni on võimalik panna ka automaatselt igapäevaselt iCloudi varundama. Selle jaoks mine lõime iCloud Back Up ja aktiveeri automaatne varundamine. Lisaks tee kindlaks, et sinu iCloudi paketis ka piisavalt ruumi on. Tasuta paketid on kuni 5GB suurused, kuid sellest võib kiiresti väheks jääda. Lisamahtu saab osta alates 0.99€ eest kuus.

Back Up läbi iTunes’i
1) Ühenda iPhone arvutiga ja ava iTunes
2) Vajuta vasakpoolses külgmenüüs oma seadme peale

iPhone ipad mobipunkt back-up back up backup apple icloud itunes varundamine tehaseseaded taastamine andmed
3) Kui soovid varundada oma Health & Activity informatsiooni, siis pead andmed krüpteerima. Vali Encrypt iPhone Backup ja lisa meeldejääv parool. Kirjuta parool kindlasti üles! Ilma selleta pole hiljem võimalik andmeid taastada. 
4) Kui Health & Activity andmeid pole vaja varundada, vajuta lihtsalt Back Up Now
5) Oota, kuni varundamine on edukalt lõppenud. Seda saad kontrollida, kui lähed iTunes Preferences -> Devices. Varundamisfailid ilmuvad koos kuupäeva ja kellaajaga. Kui varundasid krüpteeritud failid, on nimekirjas näha ka väike tabalukuke. 

Kuidas taastada varundatud faile? 

Uuele telefonile varundatud andmeid peale panna pole kuigi keeruline. iCloudis salvestatud andmete taastamiseks tuleb järgida telefoni ekraanil seadistamise juhiseid, kuni tuleb ette Apps & Data lõim. Pärast iCloudi kontosse sisse logimist saab valida soovitud (ehk ilmselt kõige hiljutisema) faili ja andmed ongi taastatud. 

iTunesi kaudu taastamiseks tuleb avada iTunes ja ühendada telefon USB-kaabli läbi arvutiga. Vali külgpaneelil oma telefon ning vajuta nupule “Restore From Back Up”. Vali loetelust õige seadme fail, mida soovid taastada. Enne telefoni lahti ühendamist oota, kuni seade taaskäivitub ja sünkroniseerib end iTunesiga.

Nii lihtne see ongi! 

Soovitame lugeda ka neid postitusi:
• Värske macOS High Sierra
• Kasutatud iPhone - esindusest või käest kätte?

← Tagasi blogi esilehele



Veel põnevat lugemist

Mobipunkt iPhone aku külmas iphone aku vahetus aku protsent väheneb külmaga

Miks iPhone külmas akut nii kiirelt kaotab ja kuidas seda vältida?

Õues on krõbe külm, seisad lumesajus bussipeatuses ja jäid napilt viimasele bussile hiljaks. Võtad taskust välja just laetud telefoni…
Loe lähemalt ›

Mobipunkt
28.02.2018   Varia
steve jobs mobipunkt apple iphone apple inc macbook imac apple watch iphone 8 iphone x ipod iphone 2g esimene iphone

Legendaarse Steve Jobsi säravaimad hetked

Täna, 5. oktoobril möödub kuus aastat legendaarse Steve Jobsi surmas. Jobs oli üks meie aja suurimad leiutajaid ja hinnatumaid ettevõtj…
Loe lähemalt ›

Mobipunkt
5.10.2017   Inimesed
Toode on lisatud ostukorvi

Meie veebileht kasutab küpsiseid


Veebilehe paremaks toimimiseks palume teil lubada küpsiste kasutamine. Kasutame küpsiseid kasutajakogemuse parandamiseks, sisu ja reklaamide isikupärastamiseks, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumiseks ning liikluse analüüsimiseks. Loe lisaks meie privaatsuspoliitikast.

Ainult vajalikud