Kalasadama 4a (Rumbi 4), Tallinn · E-R 9-19 L 11-17 P 11-15
Et     Ru     En
Eesti     Русский     English

Kasutatud iPhone - esindusest või käest kätte?

Mobipunkt
1.08.2017   Kasulikud artiklid-nipid
iphone Apple macbook ipad imac apple watch ostmine müümine remont parandus mobipunkt käest ostmine okidoki ounaturg õunaturg applespot

Uue telefoni ostmine on aeganõudev protsess. Kuigi ostu ennast on lihtne sooritada, nõuab see korralikku eeltööd. Eraisikutelt, Facebooki gruppidest ja interneti oksjonitelt iPhone’i ostmine võib tunduda küll hea viisina veidi raha säästa, kuid kahjuks kaasneb kasutatud telefonidega ka paras hulk riske. Üldjuhul kehtib selle kohta rusikareegel: kui miski tundub liiga hea, et olla tõsi, siis tõenäoliselt see nii ongi. Mobipunkt toob teieni kõige levinumad probleemid, mis eraisikutelt telefoni ostes ilmneda võivad.

iPhone on ebaausal teel saadud
Kuna varastatud või muul ebaausal teel saadud iPhone’sid liigub järelturul palju, tasub selle osas eriti ettevaatlik olla. Ostes telefoni, mis ei tohiks müüjale kuuluda, on oht pärast ise võõra inimese tegude eest vastust kanda. Igal seadmel on unikaalne seerianumber, mille järgi võib omaniku tuvastada ka tükk aega peale ostu. Seetõttu tasub olla tähelepanelik ja vältida eraisikuid, kes müüvad telefoni oluliselt alla turuhinna või rõhutavad kuulutuses, et neil on müügiga kiire.

Seadmel on peidetud vead
Kasutatud telefon siiski kellegi teise kasutuses olnud. Kui iPhone tundub ka visuaalselt korras olevat, siis kasutamisel võivad ilmneda nii mõnedki vead - telefon jookseb kokku, lülitab end ise välja, jookseb paari tunniga akust tühjaks või muud sarnast. Vea ilmnemise ajaks on aga tihtipeale juba hilja ostust taganeda ning oledki vigase seadmega kimpus.

Ostul puudub garantii ja kindlustunne
Seoses eelmise punktiga: kui ostetud telefon ei ole nii hea kui lubatud, tulevad ilmsiks mõned vead või iPhone hakkab mõne aja jooksul streikima, siis ei ole käest-kätte ostetud telefoniga enam suurt midagi peale hakata. Raha on kulutatud vigase nutiseadme peale ja ükski garantii sellele ei kehti. Ostu jõustumise hetkel vastutab telefoni heaolu eest ainult uus omanik.

Vaatamata välja toodud riskidele ei ole siiski põhjust mõtet kasutatud telefoni ostmisest maha matta. iPhone’idel on väga korralik järelturg ning heas korras garantiiga nutiseadmeid saab soetada väga taskukohase hinna eest. Vaata Mobipunkti pakkumisi kasutatud iPhone’idele SIIT.

Soovitame lugeda ka neid postitusi:
Uued tuuled Apple'i seadmetes
10 trikki, mida su iPhone teha oskab

← Tagasi blogi esilehele



Veel põnevat lugemist

steve jobs mobipunkt apple iphone apple inc macbook imac apple watch iphone 8 iphone x ipod iphone 2g esimene iphone

Legendaarse Steve Jobsi säravaimad hetked

Täna, 5. oktoobril möödub kuus aastat legendaarse Steve Jobsi surmas. Jobs oli üks meie aja suurimad leiutajaid ja hinnatumaid ettevõtj…
Loe lähemalt ›

Mobipunkt
5.10.2017   Inimesed
Mobipunkti lugu

Mobipunkti lugu

Kaks ja pool aastat on möödas Mobipunkti loomisest. Algusajal polnud meie esindusel kindlaid lahtiolekuaegu, vaid iga kliendi jaoks tuli…
Loe lähemalt ›

Mobipunkt
1.01.2018   Ajalugu
Toode on lisatud ostukorvi

Meie veebileht kasutab küpsiseid


Veebilehe paremaks toimimiseks palume teil lubada küpsiste kasutamine. Kasutame küpsiseid kasutajakogemuse parandamiseks, sisu ja reklaamide isikupärastamiseks, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumiseks ning liikluse analüüsimiseks. Loe lisaks meie privaatsuspoliitikast.

Ainult vajalikud