Kalasadama 4a (Rumbi 4), Tallinn · E-R 9-19 L 11-17 P 11-15
Et     Ru     En
Eesti     Русский     English

Apple taasleiutab telefoni iPhone'iga

Mobipunkt
17.07.2017   Ajalugu
iPhone Steve Jobs Apple leiutamine telefon Mobipunkt iphone ipad imac apple watch iphone 7 iphone 8 esimene iphone

2007. aastal tutvustas Steve Jobs esimest iPhone’i. Sõnadega “Täna teeme me ajalugu,” toodi avalikkuse ette telefon, mis muutis kogu mobiilitööstuse suunda. “iPhone on revolutsiooniline ja maagiline toode, mis on sõna otseses mõttes viis aastat ees kõikidest teistest telefonidest,” uskus Jobs juba esmaesitlusel San Franciscos.

Revolutsiooniline iPhone
iPhone 2G omas 2 MP kaamerat, millega sai pilti teha, kuid mitte filmida. Sellel oli EDGE ja Wi-Fi tugi interneti jaoks. Apple ise nimetas iPhone'i laiekraan iPodiks, millega sai helistada, internetis käia ja muusikat kuulata. Tänaseks täiesti elementaarsed võimalused olid sellel ajal midagi müstilist. Olgugi, et nutitelefone oli turul teisigi, paistis iPhone silma multi-touch puutetundliku ekraani ja erinevate anduritega. Apple oli teinud elektroonikamaastikul revolutsiooni juba nii iPod muusikamängijate kui Mac arvutitega ning plaanis sama ka iPhone’iga.

Parim kasutajakogemus
Esimeses pressiteates toodi välja iPhone’i eelised teiste samalaadsete telefonide ees. Helistamiseks vajalik näpuvajutus nime või numbri peal oli tol ajal ennekuulmatu. Ka telefonikõne ajal ekaani pimendav lähedussensor ning ekraani heledust automaatselt kohandav valgussensor olid tol ajal uudsed lisad, andes telefoniomanikule parima kasutuskogemuse. Esimese iPhone’i hind oli teiste telefonidega võrreldes küllaltki kõrge, vastavalt sisemälule kas 499$ või 599$. Sellele vaatamata võtsid inimesed USA tänavatele järjekorda, et kuulus telefon juba avapäeval endale soetada. Euroopas tulid iPhone’id müügile 2008. aasta esimeses pooles ning alustasid oma võidukäiku.

Müüduim telefon maailmas
2016. aasta juulis teatas firma esimees Tim Cook, et Apple on üheksa aasta jooksul müünud üle miljardi iPhone'i. Tegu on ühe meie aja müüduima telefoniga maailmas. Peagi on oodata ka uut mudelit, iPhone 8 jõuab turule sel sügisel. Mõelda vaid, kust kõik sai alguse. Lennukad ja julged ideed on need, mis tõid meid tänasesse päeva ja viivad siit ka edasi. Kes teab, ehk kirjutame kümne aasta pärast selleaastasest juubelimudelist sama võidukal toonil.

“The people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do.” Steve Jobs

iPhone Steve Jobs Apple leiutamine telefon Mobipunkt iphone ipad imac apple watch iphone 7 iphone 8 esimene iphone

Soovitame lugeda ka seda postitust:
• Apple Watch Series 2

← Tagasi blogi esilehele



Veel põnevat lugemist

steve jobs mobipunkt apple iphone apple inc macbook imac apple watch iphone 8 iphone x ipod iphone 2g esimene iphone

Legendaarse Steve Jobsi säravaimad hetked

Täna, 5. oktoobril möödub kuus aastat legendaarse Steve Jobsi surmas. Jobs oli üks meie aja suurimad leiutajaid ja hinnatumaid ettevõtj…
Loe lähemalt ›

Mobipunkt
5.10.2017   Inimesed
Mobipunkt Apple Ipad mängud lastele

Mobipunkti lemmikrakendused pere kõige noorematele

Internetiavarustes leidub nii mõndagi - vastavalt õnnele võib sealt leida kas väga harivaid või veidi kummalisi vasteid. Sama kehtib ka…
Loe lähemalt ›

Mobipunkt
4.12.2017   Kasulikud artiklid-nipid
Toode on lisatud ostukorvi

Meie veebileht kasutab küpsiseid


Veebilehe paremaks toimimiseks palume teil lubada küpsiste kasutamine. Kasutame küpsiseid kasutajakogemuse parandamiseks, sisu ja reklaamide isikupärastamiseks, sotsiaalse meedia funktsioonide pakkumiseks ning liikluse analüüsimiseks. Loe lisaks meie privaatsuspoliitikast.

Ainult vajalikud